Kryddig grillmarinad till kött
Det är underbart att grilla under ljumma kvällar på sommaren. Ännu ljuvligare är det om du kan plocka egna kryddor från krukor nära grillen och göra en egen marinad till köttet!
Av Sylvia Svensson
Egentligen kan du pröva fram dig med de olika kryddor du har till hands. Men här kommer i alla fall ett väl beprövat recept med len men kryddig smak.
Du behöver:
- Ca 1 dl olivolja
- 5 msk mango chutney alternativt flytande honung
- 2-3 klyftor vitlök, grovhackas
- 3 färska lagerblad
- Några kvistar av timjan och rosmarin, kanske även lite hackad citrongräs
- 2 tsk nykrossad svartpeppar
- 0,5 dl vinäger eller pressad lime eller citron
- 1-2 msk soja (kan uteslutas)
Rör ihop marinaden ordentligt och låt den gärna ligga och dra en stund.
Lägg i köttet och låt det ligga ca en halvtimme. Du kan pensla på mera marinad under grillningen.
Massor med kryddväxter hittar du i OdlaShop!