Ingen sommar utan blåbärspaj
Visst är det underbart med blåbärspaj under ljumma kvällar på sommaren. Ännu ljuvligare är det om du kan plocka sommarens bästa bär från din egen trädgård.
Nu när semestern är här finns inget som är bättre än att sitta i trädgården och mumsa på något gott samtidigt som man njuter av lugnet. Därför tycker vi på Odla.nu att det skulle passa bra med ett smarrigt pajrecept!
Blåbärs-paj, smulpaj (4 personer)
- 1 ½ liter färska blåbär
- Rivet citronskal från 1 st citron
- 1 dl socker
- 2 msk potatismjöl
Sätt på ugnen 225 grader och smörj formen med smör. Blanda ingredienserna och häll i formen. Sätt in i ugnen och låt blåbären med potatismjöl tjockna till i 7 minuter.
Pajdeg med knäckig smak:
- 100 g smör
- 1 dl rörsocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 ½ dl havregryn
- 1 dl sirap
- 1 påse mandelspån
Blanda alla ingredienser ordentligt. Smula på degen över blåbären. In i ugnen ca 20 minuter (225 grader)
Hoppas det smakar! Glad sommar från oss på Odla.nu