Dåliga äpplen
Hej Sylvia! Jag har mycket goda äpplen James Grive. Plockade ner dem som vanligt i oktober, la i lådor och ställde i det varmaste hörnet på altanen och täckte med ett varmt täcke. Nu när jag tar dem in för att äta så är nästan alla dåliga. De ser bra ut på utsidan, inga synliga skador, men inuti är de mjuka, lite brunaktiga och har konstig smak. Utbredningen börjar alltid i samma ände, från blomresten. Vad har hänt med dem? Tacksam för svar // Lilian
Hej!
Jag tycker det mest liknar köldskador, kan det ha varit en kall natt? Temperaturen för äppelförvaring bör ligga mellan två och fem grader. De bör också plockas innan de är helt mogna, då håller de bättre. De håller också bättre om du sveper in varje frukt i ett tidningspapper och sparar äpplena i ett förråd e.d. som inte blir kallare än lägst +5 grader.
Med vänlig hälsning Sylvia