Äta gula gurkor - frysa rotfrukter
Hej
Jag har odlat västeråsgurkor i vårt växthus nu i sommar.
De har blivit jättestora och fina, men de var först gröna när de var små, sen när de var lagom stora så blev de gulorangea. Vad kan detta bero på och går det att äta dem ändå?
Har haft i kogödsel och vattnat regelbundet.
Har även en annan fråga: går det att frysa in potatis, morötter och gul lök?
Är det i så fall något speciellt man ska tänka på?
MVH Åsa
Gula gurkor brukar vara bittra, så låt smaken avgöra om du kan äta dem.
Att frysa dessa grönsaker kan man ju göra på olika sätt. Dels kan man skala och koka morötter i bitar och frysa dem sedan. Lök kan man t.ex. steka i smör och frysa. Rå potatis blir sällan bra som fryst, men färdiga potatisrätter går däremot bra att frysa.
Googla mer på olika matsajter, där kan de bättre sådant här än jag, som bara har gjort lite egna försök.