Hej hopp,
Bästa drycken en varm sommardag, till en indisk måltid, vid sidan av en het måltid med mkt chilipeppar där vi har ängsliga bordsgäster - ja då är det mango-lassi som gäller!
Tag turkisk yoghurt - den fasta avrunna. Köttet ifrån en mango - obs den skall vara mogen då är den gul, de flesta som säljs i butikerna är OMOGNA och skall inte köpas(de är gröna och rödaktiga på utsidan, mogen mango är mestadels gul).
Rensning av mango sker bäst över en stor bunke, det rinner saft överallt, skalet skall bort, skrapa bort fruktköttet ifårn den förvånansvärt stora kärnan), blanda med yoghurt, några matskedar socker eller honung (honung är nam nam)och vatten i en matberedare å KÖR!
Konsistensen skall vara ungefär som filmjölk aningen tjockare. Man kan addera lite mera vatten å göra den mer lättflytande om så önskas. På sommaren har jag i mera vatten för då kan man sitta i skuggan och dricka litervis av detta.
Om man inte får tag i mogen mango eller omogen med så går det utmärkt med mango-pulp. Mango pulp är inget anat är konserverat fruktkött, och köp en stooor burk, man kan frysa resten. Använd som mangokött, d v s mixa ihop.
Variera mängden yoghurt och socker och mango efetr smak.
Det finns en variant på lassi med yoghurt och salt som jag har fått på indiska resturanger, det läskar bra men mango-lassin är oslagbar.
Man kan göra lassi på andra frukter med.
Och en god variant på lassi är med honung och kanel & kardemumma. YUMMMMMMM!
Länge leve lassin!
Hälsar Ingrid